Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спа курортът Вършец с нова атракция от тази пролет

Снимка: Вършец - Туризъм и СПА

Известният балнео и спа курорт очаква пролетните си гости с атрактивни пакети за спа туризъм и с нови предложения за здравословен отдих сред природата. От местната управа съобщават, че от 1 май в курортния град ще могат да се наемат електрически колела. Велосипедите ще се отдават под наем за не повече от 3 часа - достатъчно време, за да се разходите в парковете на града. 

Сред най-посещаваните зелени зони на Вършец са булевардът с почти 100 годишните чинари, оформящи зелен тунел в центъра, и - градският лесопарк, вторият по големина у нас, създаден в началото на миналия век, който пази уникални растителни видове.

Междувременно малки и големи вече "разпускат" в емблематичния за Вършец въжен парк, един от най-големите в България. Той е изграден от 45 елемента, а за преминаването му са необходими поне 2 часа.

Още от категорията

Наличието в даден хотел на модерно оборудван спа център дава възможност за целогодишната му заетост.

Българските спа хотели залагат на гъвкава ценова политика

Кризата не се отразява съществено върху спа и уелнес туризма в България – категорични са работещите в бранша. Интересът към този сегмент на туристическото ни предлагане е постоянен от години и се дължи на чудесните нови спа хотели в страната, предлагащи..

публикувано на 20.05.10 в 09:54
Върху купола на Министерството на земеделието в София може да се види един от старите градски часовници.

Часовниците на София като туристическа атракция

Историческите забележителности и маршрути на българската столица разкриват богатството на един древен град. Но ако туристите решат да опознаят по-добре София, биха могли да изберат един своеобразен начин за това, като тръгнат по пътя на софийските..

публикувано на 13.05.10 в 11:25
Макет, представящ архитектурното разположение на православната черква Света Неделя, католическата катедрала Свети Йосиф, синагогата и джамията, съградени само на един хвърлей разстояние една от друга.

Новият туристически символ на София

“София – мъдростта в действие” – такова е посланието на новия символ на българската столица. Той ще обединява духовната мъдрост на три религии – християнството, юдаизма и исляма, изповядвани в четирите храма в центъра на София. Православната черква Света..

публикувано на 04.05.10 в 08:25