Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спа курортът Вършец с нова атракция от тази пролет

Снимка: Вършец - Туризъм и СПА

Известният балнео и спа курорт очаква пролетните си гости с атрактивни пакети за спа туризъм и с нови предложения за здравословен отдих сред природата. От местната управа съобщават, че от 1 май в курортния град ще могат да се наемат електрически колела. Велосипедите ще се отдават под наем за не повече от 3 часа - достатъчно време, за да се разходите в парковете на града. 

Сред най-посещаваните зелени зони на Вършец са булевардът с почти 100 годишните чинари, оформящи зелен тунел в центъра, и - градският лесопарк, вторият по големина у нас, създаден в началото на миналия век, който пази уникални растителни видове.

Междувременно малки и големи вече "разпускат" в емблематичния за Вършец въжен парк, един от най-големите в България. Той е изграден от 45 елемента, а за преминаването му са необходими поне 2 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Почивай трудно

Туристическият сезон това лято буксува. Намаляват чужденците в крайморските ни курорти, българите пък все по-масово се изнасят на почивка в съседните Гърция и Турция – алармират медии и предприемачи в бранша. За втора поредна година туризмът ни,..

публикувано на 29.07.15 в 15:25

За делника и празника в община Троян

Повечето българи свързват Троян и околните населени места с възможностите за отдих и туризъм в местните курортни селища. Тази част на Стара планина обаче е известна и като индустриален център от недалечното минало. Преди демократичните промени тук бяха..

публикувано на 22.07.15 в 11:47

Археологически парк „Тополница“ – поглед към неолитния свят

Местността „Св. Петка“ в близост до село Чавдар е наследник на най-древните култура и население, които някога са откривани от учените в Средногорието. Археологическите разкопки край река Тополница, продължили от 1968 до 1980 година, доказват, че на това..

публикувано на 20.07.15 в 12:27