Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Триметрово великденско яйце радва жителите на Димитровград

Снимка: Община Димитровград

Гигантското светещо Великденско яйце е разположено на кръговото кръстовище пред входа на парка „Пеньо Пенев“ на влизане в Димитровград. Великденският символ впечатлява с невероятните си размери и допринася за празничното настроение. Исполинското яйце е изработено от местна фирма, заедно с екип на общинското Социално предприятие. За направата му са били използвани 2200 лампички, метални обръчи, както и  над 150 линейни метра желязо. Яйцето великан тежи 70 килограма и свети в червено.

Община Димитровград има традиции в необичайните празнични украси. Преди години, по повод празника на града, на входа на друг градски парк, бяха монтирани Голямата пейка, Голямата маса и лампа, както и метално сърце, които са също с гигантски размери и са сред предпочитаните от гостите на града места за селфита и снимки.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 10

В десетия брой на предаването, с водещ Красимир Мартинов, ви срещаме с хора на изкуството, развиващи таланта си в чужда държава:   Деница Грубер и нейният живот, отдаден на илюстрацията в Германия; Иконопиисецът Екатерина Титова – от..

публикувано на 25.07.24 в 12:00

В парламента няма съгласие дали ще работят през август

Сред парламентарните групи няма съгласие дали Народното събрание да работи през целия месец август или да излезе във ваканция. Това стана ясно след председателския съвет в четвъртък. Само "Има такъв народ" (ИТН) и "БСП за България" са настояли..

публикувано на 25.07.24 в 11:22

Везенков вече официално е играч на баскетболния "Олимпиакос" Пирея

Александър Везенков официално се завърна в отбора на "Олимпиакос". Грандът от Пирея обяви трансфера на българина, който слага подписа си върху 5-годишен договор. От клуба публикуваха емоционален видеоклип , в който Везенков влиза отново в Двореца на мира и..

публикувано на 25.07.24 в 11:20