Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Избираме ваксина срещу Covid-19 по интернет

Снимка: СУ Сава Доброплодни

От днес гражданите, записани чрез електронния портал за регистрация на ваксинация срещу коронавирус https://www.his.bg/bg/reservation/, ще могат да заявят предпочитания от тях препарат. За всички пунктове ще бъдат осигурени количества от двата вида лекарствени продукта – РНК или аденовирусни ваксини.

Също от днес, седмица по-рано от първоначалния план, на училище се връщат учениците от 6 и 11 клас и ще се обучават присъствено поне до края на месеца.

Още от категорията

Представиха по-приемлива ценова оферта за машинния вот

Фирмата "Сиела Норма" представи пред Централната избирателна комисия ценова оферта за осигуряване на машинния парламентарен вот на 11 юли, която се вмества в пределната определена от ЦИК - 4 350 000 лв. При официалните преговори по тази обществена..

публикувано на 12.06.21 в 17:39

„Духът на Долината“ – футуристичен болид, създаден от ученици в Казанлък

Уникален автомобил, задвижван с електрическа батерия са създали ученици от Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт в Казанлък. Той е с нулеви емисии и висока енергийна ефективност , предназначен е за участие в..

публикувано на 12.06.21 в 10:20

250 картинг пилоти от 16 страни мерят сили в България

В двата дни от уикенда на картинг пистата в град Хасково ще се проведе второто издание на ЕКО 24 часа на България, част от европейския картинг шампионат за издръжливост. За почетното първо място ще се борят общо 250 пилоти от 16 страни,..

публикувано на 12.06.21 в 05:35