Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчев бряг открива сезона на 1 юни

Ваксинира се персоналът в хотелите, има и "зелен коридор" за имунизация

Снимка: Красимир Мартинов

Най-големият ни черноморски курорт ще открие летния сезон с обновена инфраструктура и с ваксиниран персонал. Все още на места  текат довършителни дейности по подмяна на настилката на част от централната алея и във вътрешността на комплекса, изграждат се нови тротоари, озеленява се, извършва се дезинфекция и пръскане срещу комари и насекоми. Паралелно се осъществява и масова ваксинация на работещите в хотели и ресторанти. Осигурен е „зелен коридор“ за имунизация с налични всички одобрени у нас ваксини, гарантира управата на курорта.


„До момента не сме регистрирали нито една алергична реакция след поставени няколко хиляди дози ваксини“, коментира д-р Станко Чобанов, директор на клиниката, към която е изграден „зеленият коридор“. Той добавя, че голяма част от местното население вече е ваксинирано срещу Covid-19. Осигурена е и възможност мобилни екипи за ваксинация да посещават хотели и други обекти при предварителна заявка в РЗИ - Бургас, както и възможност за ваксинация на чужденци, наети в туристическия бранш, само срещу представяне на документ за самоличност. 

„Над 80 хотела в Слънчев бряг до момента са заявили желание и изготвили списъци на персонал за ваксинация. Вече има и няколко хотели, чийто персонал е ваксиниран на 100% - от мениджърския екип до наетите на най-ниските нива“, обобщава Теодор Пастармаджиев, член на УС на сдружението на собствениците в Слънчев бряг.



От първия ден на юни в курорта започва да действа и контролен режим на достъп. Той ще се осъществява през девет пункта и от мобилни патрули. Паркирането в синята зона на комплекса също ще се заплаща след 1 юни 2021 г. на цена от 1 евро (2 лв.) на час. Тази година паркоместата в синя зона са със 100 повече, или общо 1 100.

„Въпреки кризата в сектора, се стараем да обезпечим по най-добрия възможен начин успешното провеждане на летен туристически сезон 2021 г. в най-големия курортен комплекс в България“, коментира Златко Димитров, изпълнителен директор на дружеството, управляващо комплекса.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър, който създава красота, както го прави природата – във фермата за пауни в с. Сусам

Димитър Димитров отглежда кози, овошки, калифорнийски червеи, доскоро се е занимавал и с коне. Ала голямата му любов са пауните. В хасковското село Сусам той се грижи за 300 големи и 200 малки пъстроцветни пернати от 26 разновидности, става ясно от..

публикувано на 19.03.24 в 09:10

"България е брутално яка" – вижте тези уникални образци от бруталистичната ни архитектура (Видео)

Сградите, построени в периода на социализма, безспорно оформят голяма част от поколенията в България, казват ентусиастите от дигиталния проект "България на длан”, който през видео и фото съдържание представя страната ни по нестандартен начин...

публикувано на 17.03.24 в 08:05

Курортите ни са в топ десетката сред германските туристи

България е на 8-мо място при ранните записвания за лятна ваканция на германците през 2024 г. След пандемията с коронавирус, имаше известен отлив на немски туристи от нашите курорти. Сега обаче германците отново са започнали да правят ранни..

публикувано на 16.03.24 в 10:10