Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руски опозиционер се надява да стигне до Варна

Снимка: архив

Опозиционният политик и бивш депутат от Държавната дума Дмитрий Гудков съобщи, че заминава от Русия за Украйна. Гудков е заподозрян по дело за неплащане по договор за аренда. Самият той нарича преследването си от страна на руските власти политическo. „Близки източници от обкръжението на администрацията на президента ми съобщиха, че, ако не напусна страната, фалшивото наказателно дело е бъде продължено до ареста ми“, съобщи политикът. Пред РИА Новости той потвърди, че действително е напуснал Русия и от Киев планира да замине за Варна, където са родителите му.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Много гърци избират новата възможност за гласуване по пощата Над 157 000 гръцки граждани са се регистрирали за гласуване по пощата на изборите за Европейски парламент на 9 юни, съобщава вестник "Катимерини", като се позовава на официални..

публикувано на 02.05.24 в 10:50

"Екзакта": ГЕРБ-СДС водят с 10% пред ПП-ДБ, ДПС е трета

25,9% от българите, заявили, че ще гласуват на парламентарните избори на 9 юни, посочват, че ще дадат гласа си за ГЕРБ-СДС, 16% - за ПП-ДБ, 14% - за ДПС, 13,8% - за "Възраждане", 9,6% - за БСП, 5,2% - за "Има такъв народ". Това показват данни от..

публикувано на 29.04.24 в 17:29
Андрей Ковачев

Евродепутати призовават големи компании да спрат рекламата в прокремълски медии на Балканите

Големи световни марки да спрат рекламите си в прокремълски медии на Балканите и най-вече в България и Сърбия – за това призовават в писмо група евродепутати, предаде кореспондентът на БНР в Брюксел Ангелина Пискова, цитирайки изданието “Политико”...

публикувано на 28.04.24 в 16:46