Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представиха по-приемлива ценова оферта за машинния вот

Снимка: Ани Петрова

Фирмата "Сиела Норма" представи пред Централната избирателна комисия ценова оферта за осигуряване на машинния парламентарен вот на 11 юли, която се вмества в пределната определена от ЦИК - 4 350 000 лв. При официалните преговори по тази обществена поръчка фирмата обяви, че няма възможност да намали допълнително разходите си, както поиска комисията. 

Говорителят на ЦИК Росица Матева коментира пред БНР, че ще се обсъди възможността да бъде обявена друга обществена поръчка за доставка на допълнителни машини за гласуване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Временни противоепидемични мерки заради разпространението на коклюш

От 9 май в България са въведени временни противоепидемични мерки срещу разпространението на коклюш. Според заповедта на здравния министър те ще действат до края на юли. Противоепидемичните мерки предвиждат изолацията и лечението на човек..

публикувано на 09.05.24 в 17:11

До 25 май подаваме заявления за гласуване по настоящ адрес

До 25 май 2024 г. избирателите български граждани с регистрирани постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на България, могат да подадат писмено искане до общинската администрация по настоящия си адрес, за да бъдат вписани..

публикувано на 09.05.24 в 14:10

Каква е процедурата за получаване на българско гражданство?

В предишна публикация Радио България ви разказа какви са условията и основанията за придобиване на българско гражданство . В следващите редове ще ви разкажем за стъпките по самата процедура. Първата от тях е подаване на молба за българско..

публикувано на 09.05.24 в 10:20