Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първи случай на южноафриканския вариант на коронавируса

Болница „Пирогов“
Снимка: Ани Петрова

Открити са 7 нови случая на индийския вариант „делта“ на коронавируса и 1-ин случай на южноафриканския „бета“, съобщи Националният център по заразни и паразитни болести. Всички проби са от болница „Пирогов“ в София за периода 6-14 юни.

Заразените с индийския щам са от София - 2 жени и 5-ма мъже. Само един е от тях е хоспитализиран. Останалите са карантинирани за домашно лечение. Носителят на южноафриканския щам е мъж, временно пребиваващ в София. Той е излекуван.

От Здравното министерство напомнят, че „алфа“, „бета“ и „делта“ вариантите на Covid-19 са по-заразни, от първоначалния вирус. Властите следят разпространението и при нужда имат готовност да въведат допълнителни противоепидемични мерки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спешните медици продължават да обикалят болниците в търсене на свободни легла

Въпреки ангажимента на държавата спешните медици все още нямат достъп в реално време до информацията за свободните легла в болниците и са принудени да обикалят, докато намерят лечебно заведение за своя пациент, алармира д-р Десислава Кателиева от..

публикувано на 08.09.24 в 10:02

Безплатна разходка с екскурзовод по маршрута “Духовен път” в Несебър

По повод днешния Международен ден на солидарност на градовете – световно наследство, Музей “Старинен Несебър” и Община Несебър подаряват на туристите безплатна панорамна разходка с екскурзовод по маршрута “Духовен път”. Включилите се в тура, който..

публикувано на 08.09.24 в 07:00
Роженски манастир “Свето Рождество Богородично”

Копие на чудотворната икона в Роженския манастир събира много богомолци за храмовия празник

Роженският манастир “Свето Рождество Богородично” ще отбележи днес храмовия си празник с литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица, благославяне на манастирския курбан и раздаването му за здраве. След като пред 1761 г. манастирът губи..

публикувано на 08.09.24 в 06:00