Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква ни жега и в последния ден на юни

Снимка: БГНЕС

В сряда ще е слънчево. Над западната половина на България след обяд ще се развива облачност и на отделни места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. Слаб до умерен югоизточен вятър ще носи повишение на температурите и максималните ще са между 34° и 39°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, с максимални температури между 26° и 31°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето е до 2 бала.

На север от Варна - в Златни пясъци, Калиакра и Шабла, ще бъде малко по-хладно – с максимални температури на сянка между 26-28°.

По Южното Черноморие - в Бургас, Слънчев Бряг, Созопол и Ахтопол горещината ще достигне до 31°.

Над планините до обяд ще е предимно слънчево. Максималната температура на 1200 метра ще са до 28°, на 2000 метра - около 21°. В курортите Боровец и Пампорово на сянка термометрите ще достигнат до 27°. В Банско ще е още по-топло до 32°С.

В четвъртък температурите остават високи, но около обяд от северозапад ще започне понижение. На места, главно в Западна и Централна България, а през нощта срещу петък и на изток, ще преминат валежи с гръмотевици.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Върховният комисар на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк

ООН критикува закона, забраняващ пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация

“ Дълбоко обезпокоени сме от подписаната законовата поправка в България, забраняваща обсъждането на сексуалната ориентация и половата идентичност в училищата, и призоваваме законът да бъде преразгледан в съответствие с международните задължения на..

публикувано на 17.08.24 в 09:11

Третото издание на фестивала "48 часа Варуша-юг" във Велико Търново

"48 часа Варуша-юг" ще се проведе в периода 16-18 август във Велико Търново. Фестивалът представя възможностите на квартала за култура, спорт, занимания за цялото семейство, връзка с природата, образователни събития. Мероприятието е общностна..

публикувано на 17.08.24 в 08:10

Горещините продължават и през първия почивен ден

В събота преди обед ще бъде предимно слънчево, а следобед над Западна и Централна България ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони и Дунавската равнина, ще има краткотрайни валежи от дъжд,..

публикувано на 16.08.24 в 19:05