Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 16 август 2024 г.

В „България днес“ на 16 август научаваме как се подготвят за новата учебна година в гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ – Цариброд, както и четат ли български книги младежите от българското национално малцинство в сръбския град. Традиционно в петък е и рубриката ни „По съседски“ с хроника на събитията с балкански адрес от седмицата. Представяме ви и актуална информация от България и българските общности зад граница. Водещ е Красимир Мартинов.

01:05 - Актуално от България и българските общности зад граница
08:30 - Времето у нас и по света
14:20 - Как се подготвят за новата учебна година в гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ в Цариброд – разговор с директора Братислав Стаменов
30:45 - Четат ли младежите в Цариброд и каква литература им допада най-много – отговаря библиотекарят и преподавател по френски език Миодраг Джунов
37:50 - „По съседски“ – хроника на събитията с балкански адрес от седмицата
46:00 - Българката Вера Гигова от Канада и нейната фондация за културен обмен 54:40 - Тони Димитрова и нейното „Време за обичане“

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещините продължават и през първия почивен ден

В събота преди обед ще бъде предимно слънчево, а следобед над Западна и Централна България ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони и Дунавската равнина, ще има краткотрайни валежи от дъжд,..

публикувано на 16.08.24 в 19:05

Археолози откриха в стария Филипопол над 500 антични монети

Повече от 500 монети от различни епохи и златна заготовка за изработка на ювелирни изделия откриха археолози в Пловдив. Находките са от спасителни разкопки в подножието на Стария град близо до парадната Източна порта на античния Филипопол. В римската..

публикувано на 16.08.24 в 18:25

Проучват последиците за водата и видовете в Черно море от войната в Украйна

Първа експедиция ще анализира влиянието на войната в Украйна върху морската околна среда в българската акватория. Изследванията са по проекта SCIRENA II, който се изпълнява от Института за морски изследвания на Кралство Норвегия и Басейнова дирекция..

публикувано на 16.08.24 в 18:22