Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Открива се театралният фестивал „Варненско лято“

„Полетът“ на AIRA Снимка: Facebook /Varna Summer International Theatre Festival

Международният театрален фестивал „Варненско лято“, който миналата година се състоя наесен и премина в дигитален формат заради пандемията, сега се завръща на живо. 29-ото му издание се открива днес и ще продължи до 12 юли. 

Международната селекция на фестивала се открива с атрактивния вертикален танц „Полетът“ на нидерландската компания AIRA на фасадата на Фестивалния и конгресен център. С него ще се отбележи 20-годишното сътрудничество на Варна и Дордрехт. Той се осъществява съвместно с Посолството на Нидерландия.

Фестивалът ще срещне зрителите с 15 отбрани спектакли и специални събития от България, Германия, Испания и Обединеното кралство, съобщава БНР Варна.


Още от категорията

Международно жури присъди „Българските архитектурни награди 2021“

Винарско имение „Драгомир“ в с. Брестник по проект на арх. Тодор Обрешков и Zoom studio получи голямата награда в третото издание на конкурса „Български архитектурни награди“.   „Пространството съчетава бетон, метал и стъкло. Хладният..

публикувано на 17.11.21 в 13:25

Небесни пратеници ли са птиците?

"Пти­ци­те - не­бес­ни пра­те­ни­ци или как­во?" - така се казва пътуващата изложба на Историческия музей на Поморие, която представя мистичното и традициите, свързани с представи те за птиците от древността до наши дни. От началото на..

публикувано на 13.11.21 в 16:30
Деян Цвятков (вдясно) получава наградата от директора на фестивала Антъни Стрегер

Българският научнофантастичен филм „Ви“ с награда от Berlin Sci-Fi Filmfest

Българският късометражен филм „Ви“ /Vi/ на режисьора Деян Цвятков спечели наградата за най-добър филм на  Berlin Sci-Fi Filmfest . Фестивалът се проведе на 5 и 6 ноември в легендарното Babylon Cinema. Призът се връчва за пета поредна година на филма,..

публикувано на 10.11.21 в 16:46