Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмицата продължава с повишаване на температурите

Снимка: БГНЕС

Във вторник ще е предимно слънчево. След обяд по-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, но само в североизточните райони ще превали краткотрайно. Максималните температури ще са между 29° и 34°, за района на София до 29 градуса. 

Над Черноморието облачността ще е променлива. След обяд главно по северното крайбрежие ще превали.  Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са до 29°. На север от Варна градусите ще са до 28, а на юг от Бргас до 29°. Температурата на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините ще е предимно слънчево. Максималната температура на 1200 метра ще е 21°, на 2000 метра - 15°. В курортите Боровец и пампорово градусите на сянка ще са до 20, в Смолян и Банско до 30°.

През следващите дни до края на седмицата времето ще е предимно слънчево, около и след обяд с развитие на купеста облачност. Температурите ще се повишат до максималните 30° и 35°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Катастрофа с миграни на автомагистрала “Тракия”

Лек автомобил, превозващ осем чуждестранни граждани, се е преобърнал в канавка на автомагистрала “Тракия”. Сигналът за инцидента е подаден около 14,00 ч. На мястото са изпратени четири линейки, извършват се и полицейски огледи. Един от мигрантите е..

публикувано на 18.08.24 в 16:13
Найден Тодоров

Не достигат музиканти за българските оркестри

В държавните оркестри не достигат музиканти и свободните места се запълват от чужденци, предупреди служебният министър на културата Найден Тодоров. Чуждите инструменталисти обаче идват за кратко – колкото да придобият стаж, за да могат да кандидатстват..

публикувано на 18.08.24 в 16:07

Седем души в тежко състояние след сблъсък на автомобил и микробус

Лекари се борят за живота на седем души, сред които четири деца, пострадали в тежка катастрофа на пътя Ямбол – Сливен снощи около 1,30 ч. Тогава челно се сблъскаха автомобил и микробус с осем пътници и на място загина 49 годишният шофьор на леката..

публикувано на 18.08.24 в 14:28