Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмицата продължава с повишаване на температурите

Снимка: БГНЕС

Във вторник ще е предимно слънчево. След обяд по-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, но само в североизточните райони ще превали краткотрайно. Максималните температури ще са между 29° и 34°, за района на София до 29 градуса. 

Над Черноморието облачността ще е променлива. След обяд главно по северното крайбрежие ще превали.  Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са до 29°. На север от Варна градусите ще са до 28, а на юг от Бргас до 29°. Температурата на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините ще е предимно слънчево. Максималната температура на 1200 метра ще е 21°, на 2000 метра - 15°. В курортите Боровец и пампорово градусите на сянка ще са до 20, в Смолян и Банско до 30°.

През следващите дни до края на седмицата времето ще е предимно слънчево, около и след обяд с развитие на купеста облачност. Температурите ще се повишат до максималните 30° и 35°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Върховният комисар на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк

ООН критикува закона, забраняващ пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация

“ Дълбоко обезпокоени сме от подписаната законовата поправка в България, забраняваща обсъждането на сексуалната ориентация и половата идентичност в училищата, и призоваваме законът да бъде преразгледан в съответствие с международните задължения на..

публикувано на 17.08.24 в 09:11

Третото издание на фестивала "48 часа Варуша-юг" във Велико Търново

"48 часа Варуша-юг" ще се проведе в периода 16-18 август във Велико Търново. Фестивалът представя възможностите на квартала за култура, спорт, занимания за цялото семейство, връзка с природата, образователни събития. Мероприятието е общностна..

публикувано на 17.08.24 в 08:10

Горещините продължават и през първия почивен ден

В събота преди обед ще бъде предимно слънчево, а следобед над Западна и Централна България ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони и Дунавската равнина, ще има краткотрайни валежи от дъжд,..

публикувано на 16.08.24 в 19:05