Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмицата продължава с повишаване на температурите

Снимка: БГНЕС

Във вторник ще е предимно слънчево. След обяд по-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, но само в североизточните райони ще превали краткотрайно. Максималните температури ще са между 29° и 34°, за района на София до 29 градуса. 

Над Черноморието облачността ще е променлива. След обяд главно по северното крайбрежие ще превали.  Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са до 29°. На север от Варна градусите ще са до 28, а на юг от Бргас до 29°. Температурата на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините ще е предимно слънчево. Максималната температура на 1200 метра ще е 21°, на 2000 метра - 15°. В курортите Боровец и пампорово градусите на сянка ще са до 20, в Смолян и Банско до 30°.

През следващите дни до края на седмицата времето ще е предимно слънчево, около и след обяд с развитие на купеста облачност. Температурите ще се повишат до максималните 30° и 35°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 16 август 2024 г.

В „България днес“ на 16 август научаваме как се подготвят за новата учебна година в гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ – Цариброд, както и четат ли български книги младежите от българското национално малцинство в сръбския град. Традиционно в..

публикувано на 16.08.24 в 19:00

Археолози откриха в стария Филипопол над 500 антични монети

Повече от 500 монети от различни епохи и златна заготовка за изработка на ювелирни изделия откриха археолози в Пловдив. Находките са от спасителни разкопки в подножието на Стария град близо до парадната Източна порта на античния Филипопол. В римската..

публикувано на 16.08.24 в 18:25

Проучват последиците за водата и видовете в Черно море от войната в Украйна

Първа експедиция ще анализира влиянието на войната в Украйна върху морската околна среда в българската акватория. Изследванията са по проекта SCIRENA II, който се изпълнява от Института за морски изследвания на Кралство Норвегия и Басейнова дирекция..

публикувано на 16.08.24 в 18:22