Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Виртуозът Васко Василев споделя със света красотата на София в пет видеоклипа

Снимка: БГНЕС

Много от моите приятели, които идват в България, обожават София. Затова исках да направя нещо, чрез което в цял свят да виждат красотата на нашия град – споделя световноизвестният цигулар Васко Василев за желанието, провокирало го да реализира новия си проект.

Сред локациите, заснети в кратките клипове са емблематични за града ни места като планината Витоша, Народният театър „Иван Вазов“, Лъвов мост, катедралният храм „Света Неделя“, ротондата „Свети Георги“, католическата катедрала „Свети Йосиф“, Националният дворец на културата, сградата на Регионалния исторически музей в София.

Проектът се реализира със съдействието на Столична община. Първото видео, което съчетава панорами от София с музиката на Франц Шуберт, вече е достъпно в официалния видеоканал на музиканта.Още от категорията

Литературни маршрути по стъпките на именити творци

Вълнуващи истории от живота на именити български творци очакват софиянци и гости на столицата в разходките, обединени под названието „Есенни литературни маршрути“. За участие в тях предварително записване не е необходимо. Противоепидемичните мерки..

публикувано на 23.09.21 в 10:22

Иван Вазов – съвременникът на българската свобода, Съединение и Независимост

Преди един век, на 22 септември 1921 г., Иван Вазов затваря очи за последен път, завещавайки някои от най-красивите думи, посветени на България. Преклонението и искрената му обич откриваме в неговите разкази, пътеписи, романи, театрални пиеси, поезия...

публикувано на 22.09.21 в 07:15

Културният ни институт в Париж е домакин на изложбата „Кристо. От Габрово до Триумфалната арка“

До края на месец ноември гостите на Българския културен институт в Париж могат да се запознаят с 30 малко известни фотографии, произведения на изкуството и други експонати, от ранните години на Христо Явашев. Откриването на документалната..

публикувано на 18.09.21 в 08:50