Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гугъл насърчава надграждането на два български проекта

Снимка: архив

Проекти на неправителственото сдружение „Тук-Там“ и фондация „Заслушай се“ ще бъдат подкрепени от специална програма на интернет гиганта Google -GIC /Google Impact Challenge/. Те са избрани заедно с още 11 организации от 11 държави от Централна и Източна Европа, които ще получат общо 2 млн. евро за реализация на идеите си. Целта на програмата на световната компания, е да подпомогне идеи, които поставят дигиталното в основата на икономическото възстановяване.

Българските неправителствени организации - сдружението „Тук-Там“ и фондация „Заслушай се“, ще работят за подобрение на постигнатото до момента. Целта на екипа на „Тук-Там“ е да надгради досегашната си дейност, свързана със създаването на общност от сънародници, живеещи у нас и в чужбина. От 2008 година досега фондацията успешно е провела над 300 събития и е достигнала до близо половин милион души.

Екипът на „Заслушай се“ също планува да продължи своята мисия за осигуряване на равнопоставеност на глухите хора чрез ефективни практики за овластяване и образование, което прави още от 2014 година. Те получават одобрението на Google с проекта си за нова магистърска програма, включваща международен обмен и дигитални иновации.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30

В България се събират шампиони от световните бойни подиуми

Бургас е домакин на грандиозна галавечер, която събира на едно място десетки шампиони в бойните спортове. Престижната световна ММА организация провежда в събота, 24 август, състезания от веригата BRAVE 86, като за тях идват едни от..

публикувано на 24.08.24 в 10:05