Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Да не забравяме бизнеса в малките населени места

Румен Радев в Стралджа
Снимка: Президентство

Концентрацията на средства предимно в големите градове на страната е проблем, който трябва да бъде преодолян. Реалната финансова децентрализация на общините би помогнала на развитието на почтения и честен бизнес и в малките населени места. Това каза президентът Румен Радев на среща с ръководството на Община Стралджа, Югоизточна България.


В разговора се включиха представители на местните културни, образователни, спортни и бизнес среди. Те потвърдиха думите на Радев като казаха, че демографският проблем и лошата транспортна свързаност са сред основните пречки пред икономическия растеж в Стралджа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В петък и събота над страната ще се затопля, спират и валежите

В петък  минималните температури в страната ще са между 6° и 11°, в София 8°. Сутринта над Западна България ще има мъгли. През деня дъждовете ще са на малко места, а след обяд облачността ще се разкъсва до слънчево. Максималните температури ще са от 17°..

публикувано на 16.05.24 в 19:05
На снимката (от ляво надясно): Борис Георгиев, служебният министър на образованието и науката Галин Цоков, основателят на INSAIT Мартин Вечев, вицепрезидентът на

Google дарява стипендии на младите изследователи в INSAIT

Google отпуска 1 млн. долара за стипендии на млади учени, работещи в българския Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии - INSAIT, към Софийския университет. Това е едно от най-големите дарения за стипендии в световен мащаб от..

публикувано на 16.05.24 в 13:35

Мащабен форум на Google в София

В София днес ще се проведе мащабен форум на технологичния гигант Google, който ще бъде открит от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, съобщиха от Министерството на образованието и науката. За участие в събитието в страната ни..

публикувано на 16.05.24 в 07:10