Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът: Постиженията на българската култура са олицетворение на силата на духа на народа

Снимка: president.bg

Държавният глава Румен Радев удостои изявени дейци на културата с Почетния знак на президента. Отличието получиха доайенът на телевизионната режисура в България Иванка Антонова, която участва в първото живо предаване на телевизията през 1959 г., Олга Борисова – една от най-популярните български народни певици, и професионалният танцов изпълнител и хореограф Димитър Манов, който е сред най-авторитетните имена в българското фолклорно изкуство.

„Днешната церемония е израз на дълбоката признателност на нашето общество за Вашия талант, упорит труд и всеотдайност към каузата, наречена България”, изтъкна президентът. Той подчерта, че постиженията на отличените са олицетворение на силата на българския талант и българския жизнен дух.

      




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич. Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския..

публикувано на 12.04.24 в 15:37

Зеленият път на културата

Повече от 30 артисти и експерти от сферата на изпълнителските изкуства и екологията от няколко държави от Централна и Югоизточна Европа - Босна и Херцеговина, България, Полша, Унгария, Северна Македония, Сърбия, Хърватия и Черна гора - пристигнаха в..

публикувано на 10.04.24 в 15:20