Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приятно прохладен ще бъде последният ден на Август

Снимка: БГНЕС

През нощта на 30 срещу 31 август ще бъде предимно ясно. В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър, в останалата част от страната ще е почти тихо.  

Последният ден на август ще бъде слънчев. След обяд ще има временни увеличени на облачността, но почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от запад-северозапад. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са между 25° и 30°. 

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 25° и 29°. Температурата на морската вода е 25 - 26°. Вълнението на морето ще е около 1 - 2 бала. 

Над планините също ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в Централна Стара планина и Родопите слабо ще превали. Ще духа умерен северозападен, по високите части - до силен западен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 13°С.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Деца от Русенската епархия участват в православен лагер в Троянския манастир

Трийсет деца и младежи от Русенската епархия се включват в православен лагер в Троянския манастир, който ще продължи до 24 август. Лагерът, организиран от Русенската митрополия, сдружение “Теосис” и с подкрепата на фонд “Социална..

публикувано на 18.08.24 в 06:00

Горещините продължават и в неделя

В неделя ще бъде слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и в планинските райони там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Максималните температури ще..

публикувано на 17.08.24 в 18:30

Излекувани керкенези и мишелови полетяха на свобода

Десет керкенеза и два обикновени мишелова бяха пуснати на свобода в близост до Кремиковския манастир. “ Освободихме излекувани птици или излюпени от двойки, които не могат да продължат живота си сред природата ”, каза Христина Клисурова от..

публикувано на 17.08.24 в 17:05