Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приятно прохладен ще бъде последният ден на Август

Снимка: БГНЕС

През нощта на 30 срещу 31 август ще бъде предимно ясно. В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър, в останалата част от страната ще е почти тихо.  

Последният ден на август ще бъде слънчев. След обяд ще има временни увеличени на облачността, но почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от запад-северозапад. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са между 25° и 30°. 

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 25° и 29°. Температурата на морската вода е 25 - 26°. Вълнението на морето ще е около 1 - 2 бала. 

Над планините също ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в Централна Стара планина и Родопите слабо ще превали. Ще духа умерен северозападен, по високите части - до силен западен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 13°С.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температурата достигна 70 градуса около сградите в някои градове

В най-горещите дни на лятото членове на "Грийнпийс" обикалят страната, за да покажат колко горещо е в градската среда. С помощта на термокамери те засичат температурата около сградите, която на места като Пловдив достига до 70 градуса...

публикувано на 17.08.24 в 10:15
Върховният комисар на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк

ООН критикува закона, забраняващ пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация

“ Дълбоко обезпокоени сме от подписаната законовата поправка в България, забраняваща обсъждането на сексуалната ориентация и половата идентичност в училищата, и призоваваме законът да бъде преразгледан в съответствие с международните задължения на..

публикувано на 17.08.24 в 09:11

Третото издание на фестивала "48 часа Варуша-юг" във Велико Търново

"48 часа Варуша-юг" ще се проведе в периода 16-18 август във Велико Търново. Фестивалът представя възможностите на квартала за култура, спорт, занимания за цялото семейство, връзка с природата, образователни събития. Мероприятието е общностна..

публикувано на 17.08.24 в 08:10