Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приятно прохладен ще бъде последният ден на Август

Снимка: БГНЕС

През нощта на 30 срещу 31 август ще бъде предимно ясно. В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър, в останалата част от страната ще е почти тихо.  

Последният ден на август ще бъде слънчев. След обяд ще има временни увеличени на облачността, но почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от запад-северозапад. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са между 25° и 30°. 

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 25° и 29°. Температурата на морската вода е 25 - 26°. Вълнението на морето ще е около 1 - 2 бала. 

Над планините също ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в Централна Стара планина и Родопите слабо ще превали. Ще духа умерен северозападен, по високите части - до силен западен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 13°С.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започва българо-американската летателна тренировка “Тракийско лято”

От днес до 29 август на територията на страната ни се провежда ежегодната съвместна българо-американска летателна тренировка “Тракийско лято”. Целта е да се повишат способностите и оперативната съвместимост на летателните екипажи от..

публикувано на 17.08.24 в 11:49

Престрелка с българи на остров Халкидики

В ранните часове в известен плажен бар на гръцкия остров Халкидики е имало кървав бой и стрелба, при които са ранени трима българи. Според гръцките медии единият от мъжете е тежко ранен в гърдите с огнестрелно оръжие, а другите са получили..

публикувано на 17.08.24 в 10:46

Кученца от приюта в село Каменар очакват своите осиновители

Кучета от приюта за безстопанствени животни в село Каменар ще бъдат специални гости на варненския летен фестивал “Сръчко“ и ще очакват своите осиновители. До 15,00 ч. днес на алеята между Морското казино и сцена “Раковина” в Морската градина любителите..

публикувано на 17.08.24 в 10:18