Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

100 видеа за 100 години Варна курортен град

Снимка: Facebook/visit.varna.bg

100 видео истории на събития, места и забележителности през последния век, разказват за развитието на Варна като морски курортен център, съобщава Bgtourism.bg. Съвместната инициатива на Съюза на екскурзоводите в България и община Варна е посветена на честването на 100 години от обявяването на морската ни столица за курортен град.

До момента са заснети 74 от предвидените 100 виртуални истории на града, които се представят от професионални екскурзоводи. От тях научаваме интересни подробности за Варненския делфинариум, морската градина, курортът „Св. св. Константин и Елена“, природен парк „Златни пясъци“, исторически събития, белязали туристическия възход на града и пр. Видеата са със субтитри на английски език и са качени във Фейсбук, в YouTube, както и в туристическия уеб сайт на Община Варна.


Вижте видеото, за Варна, като дестинация с дългогодишни традиции в морелечението /таласотерапията/:БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Момчиловци – селото с 30-те параклиса, привлича поклонници от страната и чужбина

Трийсетте параклиса на Момчиловци са сред най-посещаваните туристически забележителности в родопското село по великденските празници. “ Маршрути за поклоннически туризъм водят към параклисите, които закрилят селото ”, казва кметът Сийка Суркова. По..

публикувано на 04.05.24 в 11:47

С великденско гмуркане в морето започва юбилейният сезон на остров Света Анастасия

Туристическият комплекс "Света Анастасия" край Бургас, който е и сред най-посещаваните български черноморски обекти, отбелязва 10-години от своето откриване като туристическа дестинация. Затова и туристическият сезон тази година започва по-рано –..

публикувано на 04.05.24 в 09:15

Над ждрела, поля и реки – къде са най-красивите панорамни площадки в България?

Можете ли да опознаете България от птичи поглед, без помощта на дрон или на летателен апарат ? Отговорът е да, панорамните площадки са именно за това. Те са изградени високо в небето и разкриват спиращи дъха гледки към ждрела, заснежени върхове,..

публикувано на 24.04.24 в 13:15