Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

100 видеа за 100 години Варна курортен град

Снимка: Facebook/visit.varna.bg

100 видео истории на събития, места и забележителности през последния век, разказват за развитието на Варна като морски курортен център, съобщава Bgtourism.bg. Съвместната инициатива на Съюза на екскурзоводите в България и община Варна е посветена на честването на 100 години от обявяването на морската ни столица за курортен град.

До момента са заснети 74 от предвидените 100 виртуални истории на града, които се представят от професионални екскурзоводи. От тях научаваме интересни подробности за Варненския делфинариум, морската градина, курортът „Св. св. Константин и Елена“, природен парк „Златни пясъци“, исторически събития, белязали туристическия възход на града и пр. Видеата са със субтитри на английски език и са качени във Фейсбук, в YouTube, както и в туристическия уеб сайт на Община Варна.


Вижте видеото, за Варна, като дестинация с дългогодишни традиции в морелечението /таласотерапията/:БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Експонати в сбирката на местното читалище

За добруджанското село Гарван, старата мелница и кои са гребенците

Първото нещо, което прави впечатление в село Гарван са красивите и много добре поддържани къщи в типичния местен добруджански стил. Селото се намира в сърцето на "Житницата на България" недалеч от град Силистра и наброява не повече от 300..

публикувано на 11.04.24 в 10:50
Снимка: Youtube / World Buzz Channel

Японска телевизия популяризира България като туристическа дестинция

Японската телевизия Fuji TV засне епизоди, с които представя България пред японското общество. Снимачният процес е осъществен в сътрудничество с българското посолство в Токио, съобщиха от дипломатическото ни представителство...

публикувано на 09.04.24 в 11:26

Google актуализира функцията си за навигация с нови снимки от нашата страна

Колите на Google Street View отново ще прекосят България тази година. През следващите месеци те ще посетят над 25 града, сред които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник. Целта, освен да се актуализират изображенията на градовете и пътищата,..

публикувано на 06.04.24 в 09:10