Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

100 видеа за 100 години Варна курортен град

Снимка: Facebook/visit.varna.bg

100 видео истории на събития, места и забележителности през последния век, разказват за развитието на Варна като морски курортен център, съобщава Bgtourism.bg. Съвместната инициатива на Съюза на екскурзоводите в България и община Варна е посветена на честването на 100 години от обявяването на морската ни столица за курортен град.

До момента са заснети 74 от предвидените 100 виртуални истории на града, които се представят от професионални екскурзоводи. От тях научаваме интересни подробности за Варненския делфинариум, морската градина, курортът „Св. св. Константин и Елена“, природен парк „Златни пясъци“, исторически събития, белязали туристическия възход на града и пр. Видеата са със субтитри на английски език и са качени във Фейсбук, в YouTube, както и в туристическия уеб сайт на Община Варна.


Вижте видеото, за Варна, като дестинация с дългогодишни традиции в морелечението /таласотерапията/:БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Google актуализира функцията си за навигация с нови снимки от нашата страна

Колите на Google Street View отново ще прекосят България тази година. През следващите месеци те ще посетят над 25 града, сред които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник. Целта, освен да се актуализират изображенията на градовете и пътищата,..

публикувано на 06.04.24 в 09:10

Пътувай емоционално – туризмът като автентично преживяване и уединение с природата

Свръх туризмът, причинен от невиждания бум на пътуванията след края на епидемията е причина хората да търсят алтернатива на общоприетите представи за почивка. Особено сред по-младите поколения има пресищане от стандартните екскурзии до известни..

публикувано на 04.04.24 в 10:10

"А place of many stories" – южното ни Черноморие с нов рекламен клип (ВИДЕО)

"А place of many stories" или "Място с много истории“ – така се нарича най-новият клип, който рекламира възможностите за летен отдих и развлечения на южното ни Черноморие. Видеото е насочено предимно към пазарите във Великобритания и Средна Европа и..

публикувано на 31.03.24 в 09:10