Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

През нощта Народното събрание прие актуализирания държавен бюджет

Снимка: БГНЕС

На среднощно заседание депутатите приеха на второ четене актуализацията на държавния бюжет. Така приходната част се увеличава с 2,5 млрд. лв., а разходната с 2,3 млрд. лв.

Основният акцент са мерките в подкрепа на заетостта (207 млн. лв. за социални дейности) и на бизнеса (440 млн. лв.). За първи път са отделени средства за компенсиране на загубите на авиопревозвачите и на туроператорите. За погасяване на част от неразплатените средства за строежи на Агенция „Пътна структура“ са определени 320 млн. лв.; за здравеопазване – 225 млн. лв.; за справяне с мигрантската криза – 60 млн. лв. Почти без промяна продължават и досегашните мерки 60/40 и „Запази ме“ в подкрепа на бизнеса и работещите в условията на епидемия.

Още от категорията

Премиерът Кирил Петков е в Гърция за старта на строителството на газов терминал в Александруполис

Премиерът Кирил Петков ще участва днес, 3 май, в церемония по стартирането на строителството на терминала за втечнен природен газ край гръцкия град Александруполис. С 20-процентен дял „Булгартрансгаз“ е сред акционерите в терминала, който се очаква..

публикувано на 03.05.22 в 05:05

Инфлация и недостиг на газ – опасна комбинация

Хвърчащи цени и спрени доставки на газ – ще се справят ли потребителите на стоки и услуги в условията на растяща бедност, предприятия пред фалит и все по-несигурна среда? През март инфлацията надхвърли 12% и установи рекордни стойности от 2008..

публикувано на 28.04.22 в 12:04

България няма да води преговори под натиск с "Газпром"

Природният газ се използва като политическо и икономическо оръжие, заяви енергийният министър Александър Николов по повод спирането на газовите доставки от Русия. Русия спира газовите доставки за България "Докато съм министър,..

публикувано на 27.04.22 в 11:32