Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Петков и Василев със собствени листи на изборите, ще управляват в коалиция на почтените

Асен Василев и Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Формацията на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната" ще се яви със собствени листи и в коалиция на изборите, съобщиха самите те при представянето на политическия си проект. Те ще преговарят също така за голяма коалиция на почтените, която да поеме управлението на страната. Кирил Петков прогнозира, че това обединение ще събере 121 депутати в следващия парламент. “В листите ще работим с нови хора, отворени сме за разговори с тези, които споделят нашите четири приоритети – да спрем корупцията и кражбите; да освободим малкия и средния бизнес да работи спокойно; да привлечем високотехнологични инвестици; цялото благоденствие, което съберем, да разпределим справедливо”, заяви той. Новата организация ще подкрепи Румен Радев за втори президентски мандат. Не стана ясно обаче коя ще бъде партията мандатоносител за влизането й в парламента.

Още от категорията

Продължават преговорите за кабинет, очаква се черновата на коалиционното споразумение

Преговорите за съставяне на правителство между “Продължаваме промяната”, БСП, “Има такъв народ” и “Демократична България” ще продължат и днес. Очаква се до вечерта черновата на коалиционното споразумение да бъде готова, а самият кабинет да стане факт..

публикувано на 05.12.21 в 06:00

Никола Минчев: Парламентът няма да бъде придатък на изпълнителната власт

Закриването на специализирания съд и прокуратура ще бъде един от приоритетите на 47-ото Народно събрание, заяви новоизбраният председател Никола Минчев в първото си интервю на този пост. Пред бТВ той декларира, че парламентът няма да бъде придатък на..

публикувано на 04.12.21 в 10:52

Приоритетите на новия български парламент

Под председателството на най-възрастния депутат д-р Силви Кирилов , депутатите от новия 47-и парламент на България положиха клетва във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа на България. Обръщение към депутатите и нацията отправи..

публикувано на 03.12.21 в 12:20
Подкасти от БНР