Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Румен Радев: Предците ни избраха заедно да градят съдбата си на свободни хора

Снимка: БГНЕС

Велико Търново днес е център на тържествата за 113-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. Празникът започна с отслужването на литургия от Великотърновския митрополит Григорий в храма „Св. 40 мъченици“. В крепостта „Царевец“ се проведе военният ритуал по издигане на националното знаме на България.

В честванията в старопрестолния град се включиха президентът Румен Радев и премиерът Стефан Янев. 

„На кръстопътя на нашия нов ден нека помним, че нашите предци завинаги избраха заедно да градят съдбата си и своето бъдеще на свободни и независими хора. Наш дълг е да пазим и почитаме този свят завет“, каза президентът в словото си и поздрави българите по повод празника.


Още от категорията

България и Северна Македония скърбят заедно

Днес народите на България и Северна Македония споделят скръбта. За по-малко от 24 часа две ужасяващи трагедии разтърсиха цялото ни общество. Първата, на 22 ноември вечерта, отне живота на 9 беззащитни самотни възрастни хора от Дома за стари хора във..

публикувано на 24.11.21 в 12:01

Дигиталната трансформация и ученето през целия живот – европейски пресечни точки

Цифровите технологии и дигитализацията вече промениха значителна част от начина ни живот и на работа и изискват от нас постоянно да усвояваме нови знания и умения, да се преквалифицираме и самоусъвършенстваме. Ето защо и европейската концепция..

публикувано на 24.11.21 в 10:06

Работи информационен телефон за ваксините и ваксинацията срещу Covid

Гражданите могат да получават научно обоснована информация за ваксините и ваксинацията срещу Covid-19 на телефон 00359 29301 445 или 02 9301 445. Важно е да ограничим разпространението на SARS-CoV-2, защото когато вирусът се размножава и..

публикувано на 24.11.21 в 09:59