Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Румен Радев: Предците ни избраха заедно да градят съдбата си на свободни хора

Снимка: БГНЕС

Велико Търново днес е център на тържествата за 113-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. Празникът започна с отслужването на литургия от Великотърновския митрополит Григорий в храма „Св. 40 мъченици“. В крепостта „Царевец“ се проведе военният ритуал по издигане на националното знаме на България.

В честванията в старопрестолния град се включиха президентът Румен Радев и премиерът Стефан Янев. 

„На кръстопътя на нашия нов ден нека помним, че нашите предци завинаги избраха заедно да градят съдбата си и своето бъдеще на свободни и независими хора. Наш дълг е да пазим и почитаме този свят завет“, каза президентът в словото си и поздрави българите по повод празника.


Още от категорията

Черна гора премахна изискването за ваксинация срещу Covid-19 за българи

 Черна гора премахна изискването за ваксинация или преболедуване на Covid-19 за българските граждани, влизащи в страната, съобщи българското Външно министерство. По информация на посолството ни в Подгорица българските граждани, които пристигат в..

публикувано на 13.01.22 в 16:17

Сигналите на протеста срещу Зелените сертификати в София

Най-малката парламентарна партия “Възраждане” насочи вчера екзалтирана тълпа в опит да щурмува Народното събрание заради дискриминационния, по думите им, зелен сертификат, ала след няколкочасови вълнения сви революционните знамена. „ Бунтовниците“..

публикувано на 13.01.22 в 11:15

Привърженици на партия „Възраждане“ протестират и пред мисията в Лондон

Пред българското посолство в Лондон вечерта на 12 януари се събраха протестиращи срещу "зеления сертификат" и налаганите Covid мерки. Акцията е в подкрепа на проведените протести в София. Лондонската проява също е организирана от партия "Възраждане",..

публикувано на 13.01.22 в 09:01
Подкасти от БНР