Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Литературни маршрути по стъпките на именити творци

Снимка: literarywalks.org

Вълнуващи истории от живота на именити български творци очакват софиянци и гости на столицата в разходките, обединени под названието „Есенни литературни маршрути“. За участие в тях предварително записване не е необходимо.

Противоепидемичните мерки също са спазени, тъй като маршрутите се провеждат на открито. На 23 септември предстои срещата с най-малките любители на знанията и книгите. Организаторите са подготвили едно истинско приключение. С помощта на техния водач в света на илюстрацията – писателката Мила Янева-Табакова, децата ще се запознаят с тънкостите в работата на илюстратора, както и историите на някои от характерните изображения в периодичния печат. Животът творчеството и личността на поета, художника и първи директор на Българското радио – Сирак Скитник, е темата на своеобразната разходка по неговите стъпки на 29 септември.

На 5 октомври пък ни предстои да се потопим в миналото на един от старите столичнии квартали –Лозенец. Маршрутът се нарича „Разходка в Драз махала“ и е посветен на различни творци, родени и живели в тази част на града, сред които са писателят Павел Вежинов, художникът Владимир Димитров-Майстора и и други бележити творци.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Соня Йончева – българският оперен глас от световните сцени

Често пъти, когато говорим за България се прокрадва разделителната линия между "преди" и "сега"- в политически, обществен и исторически план. Но нещо, в което страната ни безспорно присъства без разделение и периоди е световната история на оперното..

публикувано на 18.03.24 в 10:05

Зоран Мише показва своята "Борба/ Kampf" в Българския културен институт в Берлин

На 14 март в Българският културен институт в Берлин се открива изложбата "Борба/ Kampf" на художника-график Зоран Мише. Тя е продължение на инициативата между БКИ-Берлин, Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров"и галерия "Дебют" за..

публикувано на 13.03.24 в 20:25

Филми от шест континента на "София филм фест“

„Отворете вратите към световното кино!“ - това е мотото, под което от 13 до 31 март в българската столица ще се проведе 28-ият „София филм фест“. Фестивалната програма включва 143 пълнометражни игрални, документални и анимационни филма, както и..

публикувано на 13.03.24 в 07:00