Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинско училище на западноевропейско ниво посреща ученици в Берковица

Снимка: berkovitsa.bg

Щастливи и жадни за знания деца – това е мечтата на всеки родител и учител у нас. Да се „заразиш“ с този ентусиазъм е напълно възможно, ако попаднеш в общинското училище „Никола Й. Вапцаров“ в Берковица. Дизайнът на учебните кабинети е дело на българско студио, специализирано в оформянето на социални средища – обществени центрове, училища и детски градини. 

Мария Стайнова и Виолетка Славова

Според създателите му Виолетка Славова и Мария Стайнова, учебната среда трябва да бъде проектирана според удобствата и нуждите на учениците и техните преподаватели, като за целта се използват максимално много от ресурсите, с които разполага учебното заведение. С идеята за изграждането на Център по природни науки и предприемачество, през 2018 г. двете момичета печелят конкурса за млади архитекти „Училища на бъдещето“. Визията на проекта допада на ръководството на школото и оттам молят архитектите да го реализират именно в Берковица, за да превърнат обучението в празник за своите ученици от ­I до VII клас.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВнР изпраща още служители в консулствата в отговор на нуждите на туристическия бранш

Външното министерство командирова допълнителни служители в консулските служби, за да се справят с нарастващите нужди на туристическия бранш от чуждестранни работници през летния сезон. Това се казва в позиция на ведомството по повод интерю за БНР на..

публикувано на 27.04.24 в 09:05

Домашен сапун по стари технологии варят в мездренското село Царевец

Царевец отново се превръща в място за пробуждане на старите традиции. В съботния ден, на 27 април, мездренското село е домакин на третото издание на "Фестивал на сапуна", който представя един типичен местен обичай, предаван през поколенията. За..

публикувано на 27.04.24 в 08:05
Снимка: Университетска ботаническа градина на СУ в София

Венци от върба и разсад за балкона за Лазаровден в Ботаническата градина в София

Пролетен празник ще се проведе в Университетската ботаническа градина в София (ул. Московска 49, срещу паметника на Васил Левски) на 27 април - в деня, в който православните християни в България честват Лазаровден . Програмата предвижда..

публикувано на 27.04.24 в 07:05