Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Уча се да бъда с теб“ – проект на Mr. Moon и Мирослава Кацарова

Снимка: Facebook/miroslavakatsarova

Младен Димитров или Mr. Moon, е барабанист, DJ и продуцент. Има проекти с Лили Иванова, Любо Киров, Мирослав Турийски (пиано), Деси Андонова от „Phuture Shock“ (вокал), групите „Tri O Five“, „Mind Trips“ и много други.

През последните години той е част и от бенда, с който джаз певицата Мирослава Кацарова е на сцената и в звукозаписното студио.

В песента „Уча се да бъда с теб“ нещата стоят малко по-различно – той е DJ и автор на проекта, а Мирослава е автор на текста. В записа участват също пианистът Мирослав Турийски и китаристът Ангел Дюлгеров. Песента е от новия албум на Мирослава „Теменужена“.

Още от категорията

Спомен за Божидар Добрев – изследовател на българското музикално минало и настояще

„Не съм срещала друг човек, който толкова да милее и толкова посветено да събира и съхранява исторически факти за българските музиканти в чужбина“ – споделя Столина, дъщеря на Божидар Добрев. Вероятно всеки, който познаваше този необикновен човек, би..

публикувано на 14.10.21 в 11:35

Костадин Михайлов за новия си албум и наследството на рупци, тронки и загорци

Младият народен певец Костадин Михайлов, известен и със своята събираческа дейност, издаде втория си самостоятелен албум. В него са представени 16 фолклорни образци, записани от него в родния му странджански край, в селата Бродилово,..

публикувано на 11.10.21 в 14:30

„Не за мен“ – песен в аванс от новия албум на Б.Т.Р

„Не за мен, а за теб ще намеря смисъл отново… За какво са ми много неща, щом до мене си ти!“ – това е част от текста на песента „Не за мен“. Изпълнява група Б.Т.Р., а гост-музиканти са Кирил Маричков и Валди Тотев, познати на поколения българи от..

публикувано на 11.10.21 в 10:23