Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът: Бойко Борисов да се кандидатира за президент

Снимка: БГНЕС

“Крайно време е Бойко Борисов да спре да използва своята партия като щит и да защити честта ѝ като се кандидатира за президент”, заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти. Според него аргументът на ГЕРБ и другите партии да не обявяват все още кандидатите си за президент и вицепрезидент, за да не се "стреля" по тях, не е състоятелен.

Що се отнася до състоянието на енергийната система, президентът подчерта, че служебното правителство е реагирало бързо и е започнало “обезвреждането на заложената от предишните управляващи мина в енергетиката”. Така за трета поредна седмица цените на тока у нас са сред най-ниските в Европа.

Румен Радев каза още, че в началото на септември Кристалина Георгиева уличена в подправяне на данни в полза на Китай от времето си на гл. изп. директор на Световната банка, е поискала работна среща с него, за да сподели световните тенденции в икономиката, инфлацията и евентуалните последици за България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54
Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30

Служебно ли е служебното правителство?

Наистина ли е служебно служебното правителство? Това е въпросът, който си задават българите след като предложеният за служебен премиер Димитър Главчев представи персоналния състав на кабинета, в който има явен реверанс към партиите от доскоро..

публикувано на 22.04.24 в 12:05