Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незабавното решение на спора между София и Скопие е невъзможно

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Не могат да се вземат незабавни решения за разрешаването на спора между България и Република Северна Македония, защото в България предстоят парламентарни и президентски избори. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел след края на срещата на върха ЕС - Западни Балкани в Словения.

„Следващата стъпка, която трябва да се предприеме, е постигането на споразумение между двете страни, за да може София да се съгласи за започването на междуправителствена конференция", каза канцлерът, когато коментира започването на преговори за присъединяване на Скопие към ЕС. Тя посочи, че въпросът е бил обсъден по време на форума в различни формати, с участието на българския президент Румен Радев, македонския премиер Зоран Заев и водещи европолитици.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

На 8 май македонците избират президент между Силяновска и Пендаровски С 40,08% срещу 19,92% от гласувалите в първия тур на президентските избори в Северна Македония кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска отива на втория тур на..

публикувано на 26.04.24 в 10:45

Депутатите освободиха Росен Желязков от поста председател на НС

Народното събрание гласува поисканата от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България” и “Възраждане” оставка на парламентарния председател Росен Желязков. От присъстващите в пленарната зала 232-ма депутати 129 гласуваха “за”..

публикувано на 25.04.24 в 12:18

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34