Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незабавното решение на спора между София и Скопие е невъзможно

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Не могат да се вземат незабавни решения за разрешаването на спора между България и Република Северна Македония, защото в България предстоят парламентарни и президентски избори. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел след края на срещата на върха ЕС - Западни Балкани в Словения.

„Следващата стъпка, която трябва да се предприеме, е постигането на споразумение между двете страни, за да може София да се съгласи за започването на междуправителствена конференция", каза канцлерът, когато коментира започването на преговори за присъединяване на Скопие към ЕС. Тя посочи, че въпросът е бил обсъден по време на форума в различни формати, с участието на българския президент Румен Радев, македонския премиер Зоран Заев и водещи европолитици.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фестивал на пясъчните фигури се открива в Бургас

Фестивалът на пясъчните фигури се завръща за 17-о поредно лято в крайморския град Бургас. Той ще отвори врати за посетители на 5 юли в парк „Езеро“, предаде БТА. Специално представление по повод откриването ще изнесат балетна школа „Марина..

публикувано на 05.07.24 в 08:05

България е привлекателна дестинация за дентален туризъм

Балканите привличат все повече медицински туристи, като безспорен лидер е Турция, която е сред 10-те най-предпочитани държави за здравни пътувания, сочи журито на деветото издание на BALKAN MEDICAL AWARDS 2024, чиито призове ще бъдат връчени на 5..

публикувано на 05.07.24 в 06:45

В края на работната седмица температурите тръгват нагоре

До полунощ  преваляванията ще спрат и през втората половина на нощта ще преобладава ясно време. В източните райони ще духа слаб северозападен вятър, в останалата част от страната ще е почти тихо. В петък , 5 юли, ще преобладава слънчево време...

публикувано на 04.07.24 в 19:35