Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за 15.10.2021 г.

Дъжд над цялата страна, примесен на места със сняг

Снимка: БГНЕС

В петък ще е дъждовно над цялата страна. В Централна България валежите ще са значителни. Минималните температури ще са до 3° и по високите полета на Западна България сутринта дъждът ще е примесен със сняг. Максималните температури ще варират от 5° на запад до 15 по Черноморието, за София до 6°.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд и умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са от 15° на север до 18° в Ахтопол. Морската вода също е от 15 до 18°. Вълнението на морето е до 3 бала.

В планините над 1500 метра ще пада сняг. Максималната температура на 1200 м. ще е до 6°, на 2000 м. около 0°. В планинските курорти термометрите ще показват до 2°.

В събота валежите постепенно ще отслабват, но ще е хладно за средата на октомври.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Царството на муфлоните се намира в Източните Родопи

Сред дивата природа на Източните Родопи, в района на град Кърджали се простира Държавно ловно стопанство "Женда". Това е едно от най-красивите и живописни места в тази част на България. Наред с големите стада муфлони, тук се скитат и благородни елени,..

публикувано на 14.08.24 в 08:15

Музикалният фестивал Breeze by Exit ще вдигне градуса на настроението във Варна

Музикалният фестивал Breeze by Exit ще се проведе в черноморския ни град Варна до 18 август. Музикалният форум е обединение между два фестивала – EXIT (Сърбия) и Breeze (България), а пилотното издание ще бъде под името Varna Breeze by Exit. Част от..

публикувано на 14.08.24 в 06:10

Жълт и оранжев код за горещини в цялата страна, по морето кодът е зелен

В сряда  ще е слънчево и горещо. След обяд на запад ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места в планините ще превали за кратко. Минималните температури ще са между 19° и 24°, в София 20°. Максималните ще са от 30° до 40°, в..

публикувано на 13.08.24 в 19:05