Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Българо-китайски център за аграрно обучение се открива в Пловдив

Снимка: Аграрен университет – Пловдив

В Аграрния университет в Пловдив днес откриват Българо-китайски център за обучение. Целта на проекта, наречен LuBanWorkshop е да се поощрява сътрудничеството между университетите и бизнеса в областта на земеделието между Китай и страните от Централна и Източна Европа в рамките на инициативата „Един пояс, един път“.

Изградена е съвременна база за професионално и практическо обучение, разработени са учебни програми с иновативно съдържание. Вече има и финансирани проекти по програмата за България, като, например, за екологично отглеждане на ябълки и отглеждане на шафран. Информацията е на БНР Пловдив.

Още от категорията

Днес е Банго Васил - Ромската нова година

Повечето ромски групи в България отбелязват на 14 януари по Юлианския календар Васильовден, наричан още Банго Васил (Куцият Васил), но празненствата по случая продължават три дни – на 13, 14 и 15 януари. Васильовден е известен като Ромската Нова година...

публикувано на 14.01.22 в 07:10

Северозападен вятър ще носи повишаване на температурите

В петък сутринта ще е мразовито с минимални температури между минус 8 и минус 3°, за София до минус 6.   През деня облачността ще е променлива, по-често намаляваща до слънчево. Вятърът в Горнотракийската низина и Дунавската равнина ще се усили от..

публикувано на 13.01.22 в 19:15

Covid мерките ще зависят от заетите интензивни легла в болниците

Бизнеси и училища ще затварят при 80% заетост на интензивните легла, предвижда новият Covid план, представен от кабинета. Според плана България е разделена на 6 клъстера от области, които ще се следят общо, и мерките, които ще засягат тези клъстери, ще..

публикувано на 13.01.22 в 18:03
Подкасти от БНР