Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бургас става част от кулинарните фестивали „Черноморска кухня“

Снимка: БНР Бургас

Сезонни кулинарни фестивали и семинар за местния бизнес ще организира брандът на страните от черноморския регион „Черноморска кухня“, за да популяризира проекта за Черноморието като дестинация за гастрономически туризъм. Идеята е подкрепена и от Община Бургас.

Проектът вече е селектирал 50 регионални ястия. Идеята е те да бъдат лесно приложими по крайбрежните ресторанти, както и 5-7 ястия да станат лицето на бранда. Бургас ще е една от двете гастрономични столици по проекта през 2022 г. Другата ще е град от Източното крайбрежие, Анапа от Русия или Батуми от Грузия, предаде БНР Бургас. Амбицията е ежегодно да се организират 4 фестивала – на пролетната, лятната, есенната и зимната черноморска кухня.

Още от категорията

ВМА чества 130 години

„130 години Военномедицинска академия – ВМА, това е една изключително ангажираща годишнина. Една от първите институции, които се създава в България след Освобождението е Армията и след това Военномедицинската служба към нея”, каза в словото си по..

публикувано на 01.12.21 в 13:58

До дни предстои търг за кораба „VERA SU“

Заседналият и изтеглен от Камен бряг кораб „VERA SU“ е задържан от българската държава на сух док. Ако разходите по спасителната операция за авариралия съд, който заплашваше черноморското крайбрежие с екокатастрофа, не бъдат покрити от застрахователя,..

публикувано на 01.12.21 в 12:37

Омикрон – какви са прогнозите на българските специалисти

В края на миналата седмица новината за новата мутация на коронавируса – Омикрон, предизвика смут и светкавично затваряне на границите в много страни по света. Сякаш всички се върнахме точно преди две години, когато в Китай се появиха първите случаи на..

публикувано на 01.12.21 в 10:32