Сезонни кулинарни фестивали и семинар за местния бизнес ще организира брандът на страните от черноморския регион „Черноморска кухня“, за да популяризира проекта за Черноморието като дестинация за гастрономически туризъм. Идеята е подкрепена и от Община Бургас.
Проектът вече е селектирал 50 регионални ястия. Идеята е те да бъдат лесно приложими по крайбрежните ресторанти, както и 5-7 ястия да станат лицето на бранда. Бургас ще е една от двете гастрономични столици по проекта през 2022 г. Другата ще е град от Източното крайбрежие, Анапа от Русия или Батуми от Грузия, предаде БНР Бургас. Амбицията е ежегодно да се организират 4 фестивала – на пролетната, лятната, есенната и зимната черноморска кухня.
В деня на третия бойкот на големите търговски вериги техният оборот е нараснал с 2,1 млн. лв., показват данните на Националната агенция за приходите. Ден по-рано търговците са отчели печалба от над 25 млн. лв., докато в четвъртък, когато беше обявен..
И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов поиска да бъдат свалени имунитетите на още двама народни представители – Божидар Божанов и Кирил Петков от "Продължаваме промяната – Демократична България". Ден по-рано той предприе същите действия и спрямо..
Талантливият млад художник Недислав Пеев, диагностициран с 90% аутизъм, от днес разполага със собствена галерия в Добрич. Благодарение на непрестанната борба на майка му Камелия Тодорова момчето вече фигурира като "художник" в Агенцията по..
Честит Национален празник и Ден на Освобождението на България, уважаеми сънародници! Ако припомним историята - на 3 март 1878 г. в Сан Стефано край..
Хиляди българи, от всички краища на страната, се събраха днес в Пампорово и заедно отпразнуваха националния празник – Трети март. Голямото спускане с..
С поставяне на цветя и венци пред паметника на Незнайния воин в София и издигане на националното знаме бе отбелязан Националният празник на България...