Сезонни кулинарни фестивали и семинар за местния бизнес ще организира брандът на страните от черноморския регион „Черноморска кухня“, за да популяризира проекта за Черноморието като дестинация за гастрономически туризъм. Идеята е подкрепена и от Община Бургас.
Проектът вече е селектирал 50 регионални ястия. Идеята е те да бъдат лесно приложими по крайбрежните ресторанти, както и 5-7 ястия да станат лицето на бранда. Бургас ще е една от двете гастрономични столици по проекта през 2022 г. Другата ще е град от Източното крайбрежие, Анапа от Русия или Батуми от Грузия, предаде БНР Бургас. Амбицията е ежегодно да се организират 4 фестивала – на пролетната, лятната, есенната и зимната черноморска кухня.
Днес следобед вторият хеликоптер за оказване на спешна медицинска помощ по въздуха кацна в България, съобщи здравното министерство. Той ще бъде разположен в регионалната база на HEMS в гр. Сливен. Сформирани са и осемте авиомедицински екипи, които..
Министърът на външните работи Георг Георгиев прие днес в МВнР Сюзън Фалатко, която пристигна в София преди няколко дни като временно управляващ посолството на САЩ в България. В съобщение на МВнР се посочва, че по време на срещата министър Георгиев и..
През следващата седмица КТ "Подкрепа" започва серия от срещи с парламентарните групи в Народното събрание по темата за бюджета, съобщи БТА. По време на разговорите синдикатите ще предложат своите виждания за увеличението на заплатите в..
Честит Национален празник и Ден на Освобождението на България, уважаеми сънародници! Ако припомним историята - на 3 март 1878 г. в Сан Стефано край..
Хиляди българи, от всички краища на страната, се събраха днес в Пампорово и заедно отпразнуваха националния празник – Трети март. Голямото спускане с..
С поставяне на цветя и венци пред паметника на Незнайния воин в София и издигане на националното знаме бе отбелязан Националният празник на България...