Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без избирателни секции в гръцки курорти и острови, под въпрос до 4 ноември са и други секции

Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия – ЦИК се съобрази с предложението на Министерството на външните работи, част от предвидените в Избирателния кодекс автоматични секции в Гърция да не бъдат разкривани за изборите на 14 ноември. Секции няма да има в курортите Неа Мудания, Неа Перамос, Никити, остров Левкада, остров Лимнос и остров Тасос. На тези места на предходния вот от 11 юли гласуваха голям брой почиващи българи. Но в момента няма активен туристически сезон, не се очаква да има желаещи избиратели, е мотивът на външно министерство.

Под условие за разкриване с крайна дата до 4 ноември остават секциите в Хонконг, в Зренянин - Сърбия, както и всички секции на територията на Аржентина, Алжир, Египет, Италия, Канада и Германия, тъй като към настоящия момент все още няма разрешение от приемащите държави.

В случай, че не бъде дадено съгласие до тази дата, определените места и секциите в тях следва да бъдат заличени, гласи решението на ЦИК за определяне на местата и броя на секциите за гласуване в чужбина.   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложба представя български мозайки в норвежкия град Ставангер

Изложбата “България и мозайките“ показва нашето културно-историческо наследство в норвежкия град Ставангер, съобщиха от българското посолство в Осло, което е организатор на събитието. “ Изложбата представя историята на България чрез избрани примери..

публикувано на 04.05.24 в 16:11

Българи и миряни от други националности - заедно на Велика събота в църквата ни в Лисабон

На Велика събота българският православен храм "Св. Йоан Рилски Чудотворец" в португалската столица се изпълни от деца, учители и родители, които спазиха стародавната традиция по боядисване на великденските яйца. Инициативата е на енорийския..

публикувано на 04.05.24 в 15:10
Снимка: Българското културно сдружение „Пенчо Славейков“ в Лайпциг

Дамски клуб протяга ръка на българките в Лайпциг и разкрива артистичната им страна

България през картините от миналото и бляна по завръщането обедини българките в Лайпциг. "Всички ние имахме желанието да се подкрепяме и така възникна идеята за Дамски клуб", казва неговият председател Румяна Дойнова. По думите й, той е създаден с..

публикувано на 04.05.24 в 08:10