Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваксинираните ще влизат в Англия само с антигенен тест за Covid-19

Снимка: bulgarianembassy-london.org

От 24 октомври 2021 г., пристигащите в Англия, които са напълно ваксинирани, ще могат да си правят антигенен вместо PCR тест. Според българското посолство в Лондон напълно ваксинираните поне преди 14 дни, които пристигат в Англия от страни, които не са в "червения списък", сред които и България, могат да си направят антигенен тест на или преди втория ден от пристигането си. Тестовете могат да бъдат закупени от частни доставчици. 

Напълно ваксинираните граждани ще имат възможността също така да резервират антигенен тест, който да направят при пристигането си в центрове за тестване, разположени на някои от летищата. Списъкът с одобрени частни доставчици на тестове е публикуван на британския правителствен сайт www.gov.uk.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимката е илюстративна

Интензивен трафик на границата с Гърция

Интензивен е трафикът на граничния пункт "Кулата-Промахон" в първия от поредицата почивни дни, съобщава кореспондентката на БНР Кети Тренчева. И в двете посоки - към Гърция и към България, повече са леките автомобили. В ранните сутрешни часове са се..

публикувано на 01.05.24 в 11:26

Шествие на профсъюзите за Деня на труда

По повод отбелязвания днес международен Ден на труда КТ "Подкрепа" организира традиционното си празнично шествие в София. Шествието тръгва от 11 часа от столичния площад "Света Неделя" до музея "Земята и хората", където от 12:30 ще започне 9-часов..

публикувано на 01.05.24 в 11:09

България днес - 1 май 2024 г.

Без труд почивката не е сладка, казват старите българи. А и ако работата ви е нещото, което обичате, вие сте истински късметлии. Каквато е и младата Цвети Недкова, с която ще ви срещнем в празничното издание на "България днес". В него ще говорим още за..

публикувано на 01.05.24 в 08:00