Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Ти летиш! Небето прегърни…“ – Дичо и новата му песен

Снимка: facebook/dicho.hristov

„Сякаш вятърът рисува в твоите очи.

Една надежда ще преплува малките сълзи…

Ти летиш! Небето прегърни…“

Дичо, известен от групите D2, VO.X.X., както и със соловата си кариера през последните години, ни връща към прекрасните летни дни. Прави го с „Летиш“ – неговата нова песен, посветена на най-обикновени човешки ценности – семейството, времето, което отделяме за любимите си хора. И, разбира се – красивото българско лято, което, от една страна означава спокойни мигове на плажа, а от друга – концертни сцени на открито и емоционални срещи с публиката, така насъщни за всеки артист и толкова редки през последните две години. Автор на текста е Кристиян Гьошев, а музиката и аранжиментът са написани в съавторство от Петър Рангелов и Дичо Христов. Видеото към „Летиш“ е заснето в района на Созопол, както и на къмпинг „Градина“, където Дичо и семейството му живеят през лятото. Ще го видите, излегнал се на хамак, с любимата китара в ръка, както и заобиколен от съпругата си и двете им малки дъщери.

Песента е едно от новите предложения в седмичната класация за българска поп и рок музика ТОП 20 на БНР.


Още от категорията

Дом „Петко Стайнов“ в Казанлък

Петко Стайнов – творец, надарен с професионална интуиция и прозорливост

Един от най-ярките български композитори, неуморен общественик, ръководител на музикалнокултурни институции, акад. Петко Стайнов остава в нашата история като създател на творби, дълбоко свързани с българското като мелодичен и метроритмичен заряд...

публикувано на 01.12.21 в 09:45

Деля и нейната песен „Не си“

Деля Харалампиева е поп певица, актриса, автор на някои от песните в репертоара си. Една от тях – “Не си“, вече няколко месеца е в БНР Топ 20 – класацията за поп и рок музика на БНР. Музиката Деля създава в съавторство с Владислав Мичев,..

публикувано на 29.11.21 в 09:10

Хор „Бодра смяна“ празнува 75-годишен юбилей

„Бодра смяна“ е първият български детски хор, получил световна известност. Тази година се навършват 75 години от неговото основаване и това е повод Инициативен комитет от бивши хористи да организира фото изложба под наслов „Хор „Бодра смяна” –..

публикувано на 26.11.21 в 09:15
Подкасти от БНР