Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милен Митев е новият генерален директор на БНР

Милен Митев
Снимка: Ани Петрова

С 4 гласа "за" Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Милен Митев да оглави националното радио. Митев, който временно управляваше БНР след оставката на Андон Балтаков, беше предпочетен пред другите двама кандидати Митко Димитров и Иво Тодоров.

Гласувалите „за“ членове на съвета обясниха, че са били пред дилемата дали да предпочетат Митев или Тодоров. Те обосноваха своя избор със задълбочената концепция на Митев, както и с административната и юридическата му подготовка.

 „В концепцията на г-н Митев поставените цели и предложените решения са изпълними, реалистични и са за промяна на модела на финансиране на обществените медии“, коментира председателят на СЕМ Бетина Жотева.

При представянето на концепцията си Милен Митев определи като основна своя задача пренасянето на традиционните предимства и ценности на радиото в дигиталния свят.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ..

публикувано на 25.08.24 в 15:52

Две новородени рисчета привличат вниманието в столичния зоопарк

В столичната Зоологическа градина се радват на две малки рисчета, родени на 11 юни т.г., съобщиха от зоопарка. Майка им Куанта идва от Мюнхенския зоопарк, а баща им Моргул – от виенския Шьонбрун. Евроазиатските рисове са включени в Европейската..

публикувано на 25.08.24 в 14:14

В Бургас почетоха паметта на загиналите в катастрофа с мигранти полицаи

Полицаи и граждани участваха в Бургас в благотворително пешеходно шествие в памет на двама служители на МВР – Атанас Градев и Йордан Илиев, загинали на пътя. Днес се навършват 2 години откакто автобус с мигранти блъсна на кръгово кръстовище в морския..

публикувано на 25.08.24 в 13:41