Едно от любимите ястия на българите през зимата е киселото зеле. Като всепризнат сладокусник, българинът предпочита сам да си го приготви, а месец ноември е най-подходящият за това. Ето защо и пазарите предлагат изобилие от този зеленчук.
Печената тиква е другият символ на есента. Ароматът й не оставя никого равнодушен, а в София деликатесът се предлага на много места.
Снимки: БГНЕС, Ани Петрова
За поредно лято в парк „Езеро" се провежда фестивалът на пясъчните скулптури. Тази година темата на събитието е герои от любими комикси и филми. Някои от произведенията са образите от поредицата за Хари Потър, „Красавицата и Звяра“ и герои от..
Китайската традиция оживя в рамките на първия двудневен Фестивал на драконовите лодки у нас, който е част множеството събития в програмата „Лято с китайската култура в България“ (юни-август). Колоритната надпревара предизвика интереса..
Старопрестолният Велико Търново е един от най-красивите и предпочитани за културен туризъм български градове, всяка година посещаван от рекорден брой гости от страната и от цял свят. Предлагаме ви необичаен поглед към града – отвисоко, а за..