Едно от любимите ястия на българите през зимата е киселото зеле. Като всепризнат сладокусник, българинът предпочита сам да си го приготви, а месец ноември е най-подходящият за това. Ето защо и пазарите предлагат изобилие от този зеленчук.
Печената тиква е другият символ на есента. Ароматът й не оставя никого равнодушен, а в София деликатесът се предлага на много места.
Снимки: БГНЕС, Ани Петрова
През декември 2000 г. в могилата “Рошавата чука” край с. Александрово, община Хасково, екип от археолози, ръководен от д-р Георги Китов (1943-2008), се натъква на една от най-внушителните исторически находки по нашите земи – тракийска гробница от IV в...
Специална селекция в сградата на Столичната община със 160 творби на Иван Шишие в показва гледната му точка върху архитектурни забележителности на София, хроника на мигове от живота в откритите пространства на столицата, спецификата на градската среда...
Днес всички българи в България и по света се поздравяват с празника на пролетта и си подаряват мартеници с пожелание за здраве и благоденствие. Баба Марта вече има почитатели в много страни, както показа нашата миналогодишна викторина ...