Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Газовата връзка между България и Гърция през Маказа е на финалната права

Снимка: БГНЕС/ICGB

Готови са 155 км. от реверсивния магистрален газопровод между Комотини в Гърция и Стара Загора в България. Остават за довършване 27 км. Преминати са успешно най-трудните два подводни участъка под коритото на р. Марица и яз. “Студен кладенец”, казва пред в-к „24 часа“ Теодора Георгиева, изпълнителен директор от българска страна на компанията ICGB

Работи се и по изграждането на газоизмервателна станция край Стара Загора и диспечерски център до Хасково. Готовите части на газопровода вече се тестват.

Строежът на тръбата трябва да приключи до края на годината, а съоръжението да заработи до юли 2022 г., допълва Георгиева.

Още от категорията

Иван Иванов и Януш Войчеховски

Министърът на земеделието се срещна с еврокомисар Войчеховски

В рамките на заседанието на Съвета по земеделие и рибарство, което се проведе в Брюксел, министърът на земеделието Иван Иванов се срещна с комисаря по земеделие и развитие на селските региони Януш Войчеховски. Двамата са обсъдили напредъка по изготвянето..

публикувано на 17.01.22 в 18:25
министър Даниел Лорер

Ваксинацията е условие за привличане на инвеститори

Инвеститорите са заобикаляли България, защото им е пречело голямото ниво на корупция и липсата на специалисти. „Сега имаме поток от инвеститори и такива, които се връщат”, заяви пред bTV министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер. Първите пари..

публикувано на 15.01.22 в 13:04
Николай Павлов

„Булгаргаз” обещава по-ниска цена на газа за март

Днес „Булгаргаз” ще внесе предложение до Комисията за енергийно и водно регулиране за поевтиняване на газа за март с поне 12-13%. Това обяви пред „Нова телевизия” изпълнителният директор на дружеството Николай Павлов и заяви, че „Булгаргаз” прави..

публикувано на 11.01.22 в 07:05
Подкасти от БНР