Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Животът като чудо(вище) – в моноспектакъл на Диана Дафова

Снимка: YouTube

Познаваме Диана Дафова от нейните мащабни творчески проекти, които през годините певицата представи у нас, в Европа и САЩ. Както и от участията ѝ в различни хуманитарни и екологични начинания. Сега, на 23 ноември, в залата на Сити Марк Арт Център, предстои представянето на нейния моноспектакъл „Това чудо(вище), наречено Живот”. В него ще прозвучат някои от най-известните ѝ песни, сред които „Талиесин“, „Пречистнаве“, „Каризма“, „Аадия” (Космос, Вселена), селекционирана от НАСА за трансмисия в Космоса със совалката „Колумбия“ и др.

Това, че животът е чудо, което понякога се превръща в чудовище, знаем всички. Но така е устроен нашият свят – всичко има различни страни, много лица и понякога противоположни сили, които го движат. Спектакълът е личен разказ, споделяне на мисли за вярата, свободата, любовта …

„Чрез специално изградена мултимедия, която допълва разказа и музикалните изпълнения – споделя певицата – ще се пренесем на четири континента в истинско пътешествие на духа“.

„Хармония“ е песента, която избираме за вас.

Музиката е на Диана Дафова, текст – Тони Мърфи и Дейвид Уейн,  аранжиментът е дело на Данаил Драганов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15
Снимка: facebook.com/FondaciataTheFondation

"Фондацията" с турне в САЩ и Канада

Българите в САЩ и Канада броят с нетърпение дните до турнето там на българската супергрупа "Фондация". Музикантите – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, свирят заедно вече 11 години за радост на многобройните..

публикувано на 15.04.24 в 21:10

Мадлен Томова е българската надежда за награда от "Санремо джуниър"-2024

Български деца неведнъж са представяли достойно страната ни в престижни международни конкурси за песен. Достатъчно е да си припомним второто място, което извоюва малката на Крисия, заедно с талантливите ни пианисти Хасан и Ибрахим в детското..

публикувано на 15.04.24 в 11:05