Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осолената риба ще има свой празник … в Созопол

Снимка: БНР

Празник на солената риба? Сигурно ще ви прозвучи странно, но тази година ще се състои неговото първо издание. Съвсем естествено мястото му е край морето. Ако сте любопитни към тайните на крайбрежния живот далеч след края на летния сезон, трябва да посетите Созопол ден преди празника на моряците и рибарите – Никулден. Празникът на осолената риба има и своята благородна мисия за подкрепа на рибарите от града и региона, затова прясно уловената от тях риба ще е основен акцент. Съревнование по най- майсторлъшкото ѝ приготвяне в осолен вариант, ще внесе доза адреналин сред местните участници и гости. Председател на журито, което ще обяви победителя, е изследователят на Антарктида професор Христо Пимпирев, който е и съавтор на кулинарно издание за кухнята на Ледения континент.

Победителят ще получи награда, но и зрителите няма да останат с празни ръце, ако се включат блиц игра „Познай коя е осолената риба“. Водещи на празника ще бъдат колегите от програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио Асен Масларски и Росен Мирчев, познати на слушателите със своето предаване „И рибар съм, и ловец съм“ . В музикалната част на празника ще се включи и вокална група „Славяни“ от град Черноморец. Празникът на осолената риба ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки за събития на открито, които са в сила на територията на страната.

Съставил: Йоан Колев



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентството не носи отговорност за липсата на български посланик в Киев

Отговор на въпроса защо не е завършена процедурата за назначаването на предложения от външно министерство кандидат за български посланик в Украйна трябва да се търси от ведомството. Това посочват от прессекретариата на президента Румен Радев по повод..

публикувано на 24.07.24 в 09:02
Делян Пеевски

Изпратиха до институциите доклад за корупция в Агенция "Митници"

Съпредседателят на ДПС и председател на парламентарната група на движението Делян Пеевски е изпратил до вътрешното министерство и агенцията за национална сигурност доклада за дейността на Временната комисия от 49-ия парламент за разследване на..

публикувано на 24.07.24 в 08:53

Българите пътуват с коли повече от своите балкански съседи

Българите изпреварват своите съседи, изминавайки зад волана средно годишно над 21 000 км, предаде БГНЕС. Зад тях по километраж са сърбите, които изминават годишно 20 028 км. Румънците изминават 20 338 км. Унгарци и хървати също пътуват по-малко -..

публикувано на 24.07.24 в 08:35