Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дъждовна и хладна събота

Снимка: БГНЕС

В събота ще има валежи от дъжд над цялата страна. По-значителни ще са над Югоизточна България. Но още преди обяд валежите ще спрат, най-късно вечерта на изток. Източният вятър ще е слаб до умерен. Минималните температури ще са между 2 и 7°, а дневните ще се понижат и ще са между 4 и 9°. За района на София максималната температура ще е до 5°. 

Над планините облачността ще е значителна и на много места над 1700 м преди обяд дъждът ще премине в сняг. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части - силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е до 4°, на 2000 м - около минус 1. 

В неделя ще се задържи предимно облачно, в низините и мъгливо, в отделни райони с ръмежи. Повече слънце ще има в планините.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Бежанците – малка, но важна част от търсещите работа в България

Съществува Директива, според която граждани от трети държави, получили хуманитарен или бежански статут у нас (или на територията на ЕС), могат да бъдат наети на работа без никакви други разрешителни. Само с този документ за статут, получен от..

публикувано на 26.04.24 в 12:15

Очакванията са разпространението на коклюш да отшуми в края на 2024 г.

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. 500 са вече регистрираните в страната случаи на коклюш..

публикувано на 26.04.24 в 12:05

Хоротека на открито в Банско с Оркестъра за народна музика на БНР

Хорà от Пиринския край и всички фолклорни области ще се играят на 26 и 27 април в Комплекса за събития "Бяла сцена" в планинския курорт Банско. Хоротеката ще премине със съпровод на живо от зурни и солисти от Оркестъра за народна музика на..

публикувано на 26.04.24 в 07:35