Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков е номиниран за министър-председател

Кирил Петков (вляво) получава от президента Румен Радев проучвателния мандат за съставяне на правителство - 12 декември 2021
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков е номиниран за министър-председател. Петков беше представен от председателя на парламентарната група на формацията Андрей Гюров. Днес, мандатът за съставяне на правителство беше връчен на кандидат-премиера от президента Румен Радев. След като получи мандата, Петков веднага го върна на държавния глава, като заяви, че той е изпълнен и се надява още в понеделник да има избрано редовно правителство. „Вярвам, че осъзнавате, че ако не постигнете решителни промени още в първите 100 дни, няма как коалицията да спечели битката за законността в България", предупреди Радев и изрази надежда, че коалиционното управление ще чуе гласа на народа, който иска законност. От своя страна Кирил Петков посочи, че първите задачи на новото правителство ще бъдат - овладяването на цените на тока и засилването на имунизационната кампания срещу Covid-19. Той потвърди и намеренията си за реформи в съдебната система и КПКОНПИ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хилари Клинтън

Българските жени са по-добре представени в НС и корпоративния сектор от много страни по света

България изпреварва много от държавите по света по представителство на жените в парламента, както и на високи позиции в корпоративния сектор, заяви бившият американски секретар Хилари Клинтън на специална среща на Clinton Global Initiative в София...

публикувано на 19.05.24 в 09:06
Румен Радев

Румен Радев: На тези и на следващите избори ще избираме между войната и мира

Неприемливо е продължаването на войната в Украйна и невъзможната победа над Русия да се представят като единствено възможен изход, заяви пред журналисти в Ямбол президентът Румен Радев. По думите му, всеки ден от войната е пагубен и той се отразява..

публикувано на 18.05.24 в 14:09

Парламентът ще заседава извънредно, депутати нямало да говорят предизборно

Във вторник, 21 май, от 13 часа ще се проведе извънредно заседание на парламента, реши Председателският съвет на Народното събрание. Ще бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за размера на увеличението на пенсиите от 1 юли, което вече е решено..

публикувано на 17.05.24 в 13:06