Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Лорер очаква 5% растеж на икономиката през 2022 г

Даниел Лорер
Снимка: БГНЕС

Постижим е годишен икономически растеж от 5%, каза пред БНР Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа. 

„Създавайки един нов разказ за себе си на страна, в която няма корупция и държавата съдейства на бизнеса вместо да пречи, целта от 5% е постижима и не трябва да гледаме по-далеко от Румъния, за да видим успешен пример за това как може да се постигнат дори нива от 7%", поясни министърът. 

Министерството на иновациите и растежа и Агенцията за инвестициите ще са острието на копието в тази нова политика, се надява министърът. Лорер подчерта, че повишената инвеститорска активност ще стимулира държавата да поправя локалните пътища, за да могат предприятията да работят по-добре. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„OMV Petrom“ поема проучването за газ в българската зона на Черно море

Румънска компания „OMV Petrom“, която е част от австрийската OMV изцяло ще оперира офшорния блок "Хан Аспарух". Дружеството поема досегашното участие в концесията за издирване на газ, държано от френската "TotalEnergies“. Информацията е на „OMV Petrom“,..

публикувано на 27.03.24 в 16:05

Кишинев е домакин на Българо-молдовски бизнес форум

Българо-молдовски бизнес форум ще се състои в столицата на Молдова - Кишинев, на 26 и 27 март. На събитието ще бъдат представени актуална информация за икономиките на България и Молдова и секторите с потенциал за развитие на икономическото..

публикувано на 26.03.24 в 06:05

България иска по-висока цена за ядрените реактори предложени на Украйна

Украйна се надява да подпише през юни споразумение за закупуване на два ядрени реактора от България, за да компенсира загубата на окупираната от Русия шестреакторна централа в Запорожие, заяви за Ройтерс ръководителят на украинската компания "Енергоатом"..

публикувано на 23.03.24 в 10:16